Var alltid glada, be ständigt och tacka hela tiden Gud. Gör så, det är Guds vilja i Kristus Jesus.

Så skriver Paulus i 1Thess 5:16, han som vet vad det är att vara förföljd, bli misshandlad och sitta i fängelse för trons skull. Det finns alltid något att vara tacksam över. Även om du inte tycker dig uppleva något gott, så finns Guds närhet att vara tacksam över. Jag hoppas att vi alla ska få en fin sommar. Där vi hittar våra sätt för avkoppling, vila och tacksamhet. Se dig runt omkring, uppmärksamma de där små och stora tingen i vardagen, som talar om Gud och är välsignelser från honom.

Under våren har vi som bekant fått förändra vår verksamhet, pga Covid-19. Istället för gudstjänster inne i kyrkan har vi haft andakter vid Missionskullen. Det har varit fina stunder, där vi genom naturen fått följa vår till sommar. Vi som har samlats har saknat er som behöver hålla er på avstånd till folksamlingar. Vi har omslutit er i våra böner och ser fram emot att träffas igen. I juli är det sommar uppehåll, men i augusti träffas vi igen för andakter kl 10 på söndagar (med start 2 aug). De hålls då utanför kyrkan. Vi fortsätter med att ta med egen fikakorg till kyrkkaffet.

I höst bjuder vi in till två nya slags träffar. Dels småbarnsmusik för de allra yngsta med föräldrar, och Alpha som är en grundkurs i kristen tro. Kanske har du någon att bjuda med? För framförhållningens skull vill jag också nämna att det blir församlingsdag på Mullsjö folkhögskola den 4 okt.

Till sist vill jag skicka med ett textavsnitt ur Bergspredikan. Jesus talar där om att inte göra sig några bekymmer. Till sin hjälp tar han himlens fåglar och ängens liljor. Läs Matt 6:25-34. Begrunda, fundera. Vad väcker det för tankar hos dig? Vad säger Gud dig in i din situation? Blir det en bön, en dikt, en målning, ett fotocollage? Sjunger det en särskild sång inom dig? Leder det till en praktisk handling? Vad blir det för konsekvenser av det Jesus säger? På andakten den 16 aug får du gärna be bönen, läsa dikten, visa filmen, berätta om det Gud har påmint dig om etc.

Gud välsigne Dig!

Hälsningar Sara Blinge, pastor i Furubackskyrkan, Barnarp

Ps. Jag har semester v27-30, men finns att nå på telefon om det skulle vara något särskilt.