En onsdag i augusti träffade jag Sara Blinge för lite fika och prat. På vägen dit funderade jag över vad vi skulle prata om, men det visade sig inte vara några som helst problem. Vi hade mycket att prata om och vi skrattade så gott tillsammans. Här följer lite från vårt samtal.

Välkommen hit, Sara!

Tack! Jag tog med mig lite fikabröd. Har du kaffe?

Kaffe kan man alltid fixa här. Jag är jättenyfiken på dig? Vem är du och vad funderade du på när du åkte hit?

Jag är Sara och jag är pastor och bor i Habo. Det jag funderade på i bilen hit är att jag måste uppdatera min arbetsplats på Facebook. Jag ska ju börja arbeta här i Furubackskyrkan i morgon.

Hur känns det?

Mycket bra! Men hur känns det för dig? Du ska ju sluta nu. Hur länge har du varit här i församlingen?

Det känns konstigt att gå i pension, men samtidigt känns det också skönt och bra att veta, att du börjar här i församlingen. Jag har verkligen trivts här och det har faktiskt blivit drygt tolv år.

Vad ska du hitta på nu?

Jag ska bli en upptagen pensionär, för det har jag hört att pensionärer är. Helst vill jag bli upptagen av mina barn, barnbarn och vänner. Lite resor och allt möjligt får gärna överraska. Vi får väl se hur det blir.

Jag önskar dig verkligen allt gott i din nya period av livet. Men det känns så fint att höra att du trivts så bra här. Jag ser verkligen fram emot att få lära känna Barnarp och möta de som bor här.

Vad brinner du för och var har du ditt hjärta?

Jag har ett stort hjärta för församlingen och vill att den ska få vara en mötesplats mellan människor och en plats där man också får möta Gud. Tidigare har jag mest jobbat med barn och familj men nu ser jag fram emot att också få jobba med alla åldrar. Jag önskar att man kan komma till Furubackskyrkan med hela sitt liv. I församlingen möts olika åldrar, yrkesgrupper, intressen, bakgrunder o.s.v. viket gör församlingen till en unik plats mitt i vårt samhälle. Jag känner mig välkommen och vill att alla ska känna så.

Har du familj?

Ja, jag är gift med Johan och vi har två tonåriga killar.

Ni bor i Habo. Kommer ni att flytta hit eller bo kvar där?

Vi får väl se… Du, jag undrar vad du gillar med Barnarp.

Det är svårt att säga med några ord. Det bästa är att vara med i det som händer här. Till exempel så firas Barnarpsdagen i slutet på augusti. Då hjälps många åt att göra en festlig dag på idrottsplatsen. UV-scout från vår kyrka brukar grilla ”Skrabbelucker”. Vi kan väl gå dit tillsammans så får du se själv.

Gärna! Förresten, hur avslutas din tjänst här i Furubackskyrkan?

Min sista gudstjänst som pastor i församlingen är söndag den 1 september och då är alla välkomna efteråt på kyrkfika hemma hos oss i Huskvarna. Sedan har det viskats om att församlingen ska ha en avtackningsfest för mig lördagen därpå. Efter det är det bara ett par veckor till att det blir fest igen då du välkomnas som ny pastor och föreståndare i församlingen. Jag ser fram emot att få följa dig och församlingen i fortsättningen. Känn dig varmt välkommen!

Tack. Jag ser fram emot att få bli en del av Furubackskyrkan och lära känna Barnarp.

Och jag tackar från mitt hjärta, för alla dessa år som jag fått vara pastor i denna församling och här arbetat tillsammans med alla de som söker sig till Furubackskyrkan. När vi i kyrkan önskar varandra det bästa för livet önskar vi Guds välsignelse, så ta emot det som en hälsning från mig.

Gud välsigne er alla!
/ Ingalill Dahlgren Nyberg